Het InloopHuis organiseert op woensdag 29 maart een informatieavond over prostaatproblemen.
Locatie: Marsdiepstraat 621a (achterzijde gebouw, voormalig dansschool Marga)
Tijdstip: 19.15 uur

Mannen gaan met het tellen van de jaren iets moeilijker plassen. Dat hoeft geen probleem te zijn en zeker geen ernstige ziekte. Maar omdat prostaatkanker bij veel mannen steeds vaker en jonger voorkomt en is daarbij ook nog eens de meest voorkomende ziekte bij mannen is het wel oppassen geblazen.

Maar waar dan op te letten, wat kunnen de gevolgen zijn en wanneer naar de huisarts. Dat zijn vragen die op deze avond aan de orde komen, maar ook wat vraag je nu aan de arts, wat kan die doen en wat zijn de behandelingen en wat voor gevolgen heeft dat voor mij en mijn partner. Ook dat zijn vragen die aan de orde komen. Alles ondersteund met veel dia`s en korte filmpjes. Maar ook met een kopje koffie of thee.

Als je echt iets van prostaatkanker gaat merken en je krijgt pijn of misschien een vreemd gevoel, dan zou het zomaar te laat kunnen zijn en kan er alleen nog levensverlengend behandeld worden. De meeste mannen krijgen prostaatkanker waar die nooit iets van zullen merken en overlijden aan een andere ziekte of van ouderdom. Maar bij die mannen waar het op jongere leeftijd al openbaart, gaat het wel een ernstig probleem worden. En dat kan je voorkomen door te weten waar je op moet letten.

Deze avond is niet alleen interessant voor mannen maar zeker ook voor hun partner/vrouw of dochters. Hoe meer men kennis heeft om te signaleren dat er iets niet pluis is hoe beter je ernstige uitkomsten kan voorkomen.

Voor veel mannen is het al te laat, maar laat het niet te laat zijn voor jou en laat je voorlichten bij het Inloophuis Den Helder, Marsdiepstraat 621a, 1784AM Den Helder. Zie ook www.inloophuisdenhelder.nl of mail naar inloophuis.prostaatproblemen@ziggo.nl.

Via de link kan u de poster downloaden:
Informatieavond 29 maart

Hang deze in uw buurthuis of organisatie of gewoon aan uw raam

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>