De burgemeester van Den Helder heeft op 5-2-2021 de “Noodverordening winterregeling dak- en thuislozen Den Helder februari 2021” vastgesteld.

Hiermee worden maatregelen getroffen om dak- en thuislozen te beschermen tegen de gevaren van het extreem koude weer dat de komende dagen wordt verwacht. In de noodverordening staat dat het (m.i.v. vandaag, zaterdag 6 februari 2021) voor een ieder verboden is om zich tussen 21.00 uur en 07.00 uur onvoldoende beschermd, bedekt en/of verwarmd te bevinden in de buitenlucht van Den Helder, met de kennelijke bedoeling een aanzienlijk deel van de nacht in de buitenlucht door te brengen, bijvoorbeeld om te slapen. Lees verder ⤵️

 

Noodverordening winterregeling dak- en thuislozen Den Helder

De burgemeester van Den Helder maakt bekend dat hij op 5 februari 2021 de “Noodverordening winterregeling dak- en thuislozen Den Helder februari 2021” heeft vastgesteld.

Met deze noodverordening worden maatregelen getroffen om dak- en thuislozen te beschermen tegen de gevaren van het huidige extreem koude weer. De gemeente realiseert extra nachtopvang, waarvan dak- en thuislozen gedurende deze extreem koude weersomstandigheden gebruik kunnen maken.
In de noodverordening staat dat het (met ingang van zaterdag 6 februari 2021) voor een ieder verboden is om zich tussen 21.00 uur en 07.00 uur onvoldoende beschermd, bedekt en/of verwarmd te bevinden in de buitenlucht van Den Helder, met de kennelijke bedoeling een aanzienlijk deel van de nacht in de buitenlucht door te brengen, bijvoorbeeld om te slapen.

De noodverordening geldt vanaf zaterdag 6 februari 2021 om 21.00 uur en duurt totdat de burgemeester deze weer intrekt. Dit zal hij doen zodra het extreem koude weer voorbij is.

De gemeente heeft de noodverordening op 5 februari 2021 bekendgemaakt in het elektronisch Gemeenteblad van de gemeente Den Helder (www.officielebekendmakingen.nl). De noodverordening is ook te vinden op overheid.nl.