17 december 2016 was ’t Schapendijkje wederom op de landelijke televisie namelijk bij SBS6 dit keer in het programma Hart van Nederland.

Op 1 november jl heeft de voorzitter van het Wijkplatform (zelfs nog tijdens de montage van de tijdelijke drempels) bij de gemeente aan de bel getrokken. Dit omdat direct zichtbaar was dat deze ‘matten zoals ze er nu werden neergelegd niet de snelheidsremmende werking zullen hebben welke juist zo wenselijk is op deze weg.

Jammer genoeg werd dit door de gemeente niet zo ervaren en moest de voorzitter van het Wijkplatform vooral geduld hebben, tevens werd zij er op geattendeerd dat de groep belanghebbende waar zij zelf deel van uit maakt, voor deze tijdelijke ingreep gekozen heeft.
Dit laatste klopt echter was toen niet duidelijk dat de drempels verticaal met de rijbaan richting mee geplaatst zouden worden. Horizontaal zou immers meer effect hebben dan hoe de drempels er nu bij liggen.

Vorige week werd er door twee leerlingen van het Lyceum aan Zee als onderwerp voor hun profielwerkstuk gelukkig weer de aandacht op gevestigd.
Zij hielden metingen en kwamen tot dezelfde inzichten als vele andere in Den Helder, namelijk de drempels missen hun effect totaal.

De gemeente gaf hierop als reactie dat zij wensen vast te houden aan het vooraf afgesproken tijdstip van evalueren namelijk 1 maart 2017.

Het Wijkplatform zou graag zien dat de gemeente zo snel mogelijk in actie komt, door in ieder geval de matten horizontaal te plaatsen of andere ingrepen te nemen die wel afdoende zijn en de snelheid uit deze weg kan halen.
wij houden u op de hoogte.

Hieronder ziet u het item van Hart van Nederland, de kranten artikelen van vorige week en de eerdere artikelen over dit onderwerp op onze website vindt u in links daaronder.

bron NHD
laseren_door_scholieren  screenshot_2016-12-16-10-23-12 screenshot_2016-12-16-10-23-24
screenshot_2016-12-16-10-01-39-1

https://www.wijkplatformstadbinnendelinie.nl/wijkplatform-verstuurd-mail-iz-tijdelijke-maatregelen-t-schapendijkje/

https://www.wijkplatformstadbinnendelinie.nl/2e-bijeenkomst-m-b-t-herinrichting-t-schapendijkje/

https://www.wijkplatformstadbinnendelinie.nl/brainstormsessie-belanghebbenden-schapendijkje/

https://www.wijkplatformstadbinnendelinie.nl/motie-afsluiten-schapendijkje/

https://www.wijkplatformstadbinnendelinie.nl/reactie-gemeente-op-bezwaarschrift-wpf-iz-afsluiting-schapendijkje/

https://www.wijkplatformstadbinnendelinie.nl/notices/bezwaarschrift-mbt-het-afsluiten-van-het-schapendijkje/

https://www.wijkplatformstadbinnendelinie.nl/bezwaarschrift-mbt-het-afsluiten-van-het-schapendijkje/

https://www.wijkplatformstadbinnendelinie.nl/documents/download-bezwaarschrift-afsluiting-schapendijkje/

oranjebalk2Voor belangrijke telefoonnummers klik hieroranjebalk2

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>